Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Sävsjö IBK

6 - 3
Sävsjö sporthall
18 mars 2011
19:45

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Sävsjö IBK - IBK Tygriket 99

Får man vara nöjd efter en förlust?

Är man en inbiten tävlingsmänniska som lägger ner åtskilliga timmar på sitt idrottsutövande under närmare tio månader om året är svaret självklart NEJ! Men allt är ju relativt även i idrottens värld. För när man, förlusten till trots, mot alla odds lyckats säkra en plats i nästkommande säsongs division I och därigenom undvikit vad som såg ut att vara en autostrada raka spåret ner i lingonserien, så får man ändå tillåta sig att glädjas en smula.

* * *

Tygriket begav sig in i de mörkaste av Småland i vetskap om att man kunde vända hem till civilisationen med ett säkrat kontrakt. Givetvis var siktet inställt på att greja detta på egen hand, då välbefinnandet blir så enormt mycket större på så vis. Men självklart hoppades man även på hjälp från annat håll, då det finns tacksammare uppgifter än att ta sig an Sävsjö på bortaplan en fredagskväll.

* * *

Tygriket hade fram till matchen lyckats plocka poäng av samtliga lag i årets division I västra, men mot Sävsjö tog alltså denna fina svit slut.

* * *

Matchen mot Sävsjö nådde aldrig några astronomiska höjder. Hemmalaget förde mestadels spelet och behärskade givetvis det studsiga parkettgolvet betydligt bekvämare än gästerna. Tygriket stack i vanlig ordning upp i sina spelvändningar och gick raka vägen mot målet. Med drygt tio minuter kvar att spela var Tygriket rejält på gång och kvitterade på kort tid hemmalagets tvåmålsförsprång. Men när Sävsjö i anfallet efter återtog ledning orkade man aldrig riktigt resa sig igen. Hemmalaget kunde ro segern i hamn genom att definitivt punktera matchen i tom bur. Rättvist och inte mycket mer att orda om.

* * *

Ännu ett stort grattis till seriesegrarna, och ett tack för hjälpen är väl på sin plats en dag som denna.

* * *

En lång säsong avgörs trots allt inte av en enstaka match. För även om Tygriket förlorade mot Sävsjö så har man ändå gjort en mycket stark vårsäsong och på så vis gjort sig förtjänta av sin fortsatta förbundsseriestatus. Att kunna resa sig efter den monumentalt tunga höst som laget genomled tyder på en enorm styrka och man har under våren än en gång bevisat att laget har potential att kriga om mer ärofyllda tabellplaceringar.

* * *

Nu gäller det för samtliga inblandade i och kring laget att ta vara på alla de erfarenheter som man samlat på sig under säsongen. För det är i motgång man utvecklas och ges möjlighet att vända den rutin man tillförskansar sig därigenom till något positivt.

* * *

Fjunis, Olle, Simpa, Puh, Muggen, Jacke, Lill-Peet, Tvåan, Jonis, Skilje och Smirgis slår på stort och firar det färska kontraktet med en lite fjälltripp till Åre under veckan. Lär nog bli lugnt och städat.

* * *

Matchfakta:
Sävsjö IBK - IBK Tygriket 99 6-3 (2-1, 1-0, 3-2)

1-0
2-0
2-1 Daniel Gripestam (Andreas Ljunggren)
3-1
3-2 Fredrik Johansson
3-3 Jonathan Johansson (Andreas Ljunggren)
4-3
5-3
6-3

Skott: 37 - 29
Publik: 195
Utv: SIBK - , TT99 -
Domare: Robert Dahlslätt, Stefan Hultqvist

Hôven

*** Sälen
** Olle
* Lill-Peet
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Andreas Ljunggren 1 0 2 0 2
Daniel Gripestam 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Jonathan Johansson 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 4 dec 2010, 13:00 IBK Tygriket 99 - Sävsjö IBK 4 - 8